19. dubna 2015

Mixa → péče o tělo (suchá pokožka)

Krásný den přeji ! :)
Jak se tak koukám na seznam svých příspěvků tady na blogu, jednoznačně vede dekorativní kosmetika. Samozřejmě na nějakou tu péči o pleť a tělo nezapomínám, ale tělová mléka nestřídám skoro vůbec (našla jsem svého oblíbence v lékárně) a měla jsem docela strach přejít na něco jiného. No ale nakonec jsem prošla regály v dm s tělovými mléky a zaujala mě značka Mixa (která měla svoji premíeru asi cca 2 roky zpátky) :D.


Vyživující tělové mléko
Nejvíce mě na něm zaujalo poměr cena/množství - za 400 ml jsem platila 179,-, což vůbec není špatné ;). Balení s pumpičkou patří mezi nepraktičtější dávkování vůbec- prostě jen pumpnu a nemusím nic převracet ani otevírat (kolikrát se mi večer už ani to nechce :D). Ačkoliv se jedná o značku z drogérie, balení mi připomínají lékárnu. I ta vůně se docela podobá té lékárenské, ale je smíchaná s vůní kosmetiky pro miminka. Konzistence mléka by mohla vyhovovat většině lidí - krém není hutný a snadno se roztírá do pokožky. Z hydratace neskáču zrovna radostí, hlavně na rukách mám sušší pokožku a na to prostě nestačí. Na zbytek pokožky na těle mi vyhovuje a nezpůsobuje mi žádné nežádoucí reakce.



Pumpičku lze i zablokovat, takže nemusíte mít obavy při případném cestování. 

Regenerační promašťující péče 40%
Nejsem si úplně jistá, zda tento produkt lze stále sehnat, kupovala jsem ho asi měsíc zpátky v Tetě za 40,-. Tento krémík je vhodný na promazání hodně vysušených částí (lokty, kolena, nos ...). Mám občas hodně suchou kůži po atopickém ekzému, zejména na rukách a tento pomocník slouží jako taková prevence proti ekzému. Konzistencí se podobá vazelíně a chvíli trvá, než se vsákne, proto ho používám na noc. S tělovým mlékem tvoří fajnové kombo a zbavila jsem se šupinek po těle ;). Vůně je podobná jako u tělového mléka. Myslím, že mi vydrží hodně dlouho, protože má 100 ml a stačí ho použít trošičku.





Nevím,  jestli jsem to pochopila dobře, ale čím vyšší procento ten krém má, tím je více hydratační :).

4 komentáře:

  1. Od Mixa jsem ještě nic neměla, ale chtěla bych zkusit nějakou micelární vodu, nebo to tělové mléko nevypadá špatně :) se suchou pokožkou sice problémy nemám, ale v zimě by se to hodilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta micelární voda mě taky láká, příště :D

      Vymazat
  2. Mixu mám ráda, připomíná mi Biodermu, akorát je mnohem levnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě ani nenapadlo, chtěla bych vyzkoušet i něco z jejích péče o pleť :)

      Vymazat