1. února 2015

Uma dekorativní kosmetika

Zdravím Vás všechny ! :)
Na Vánoce jsem od kamarádky (blog tady) dostala tyto 2 kousky od dekorativní kosmetiky Uma ! Tato značka se bohužel u nás v Tetě neprodává, což je podle mě škoda, protože už jsem měla možnost stát u jejího stojanu a nic jsem si tenkrát nevybrala. To byla ale chyba, protože jedna z těchto věcí si získala můj respekt. Ceny opravdu netuším a stojany jsou jen v některých Tetách, zkoušejte obcházet a možná budete mít štěstí ;).


Tužky na oči (hlavně jumbo) jsem si poslední dobou oblíbila, protože jejich aplikace je snadná a nemusím se snažit se stínováním oka klasickými práškovými stíny. Zkratka nanášení zvládnete i poslepu :D. Toto je klasická kajalová tužka, která je vhodná pro začátečníky s linkami a nemají zatím pevnou ruku. Myslela jsem si, že aplikace bude hračka, ale docela jsem se zmýlila. Pigmentace tužky je průměrná, ale žádná katastrofa to není. Na ruku se mi s ní kreslí dobře a klouže jako po másle, ale na víčku  musím být hodně trpělivá, protože se mi docela krabatí (a to nejsem žádná stařena) a je docela kumšt namalovat rovnou linku po celé linii řas, Barva je to ale krásná, taková půlnoční modrá, matná. Napadlo mě, že bych ji mohla využít na trojbarevnou linku, třeba někdy v budoucnu na to bude článek. Výdrž taky není zrovna světoborná, docela se rozmazává a když si promnu oči, tak ji mám rozmazanou a večer už ocásek chybí. Tužku bych hodnotila tak 50:50, raději mám gelové linky. Takovou barvu bych v gelovkách klidně přivítala. Málem bych zapomněla na odstín - beauty blue




Druhý produkt mě oslovil a překvapil zároveň - Pernament lip duo. Něco podobného má teď nově i Dermacol a nějakou chvíli i Rimmel, ale mám takový pocit, že Uma s tím do drogérek přišla jako první. Nejspíš bude na výběr více odstínů, já dostala nádhernou růžovou přirozenou barvu 01 love&luck. A co je na tomto produktu na rty tak zvláštního ?? Aplikuje se ve 2 krocích - nejprve nanesu barvu, která obsahuje droubounké třpytečky, které nejsou pomalu vidět. Až tato barva zaschne (max. 2 minuty), nanesu bezbarvý lesk, který barvu zafixuje a udělá rty vláčné. Samotnou barvu nedoporučuji nosit, protože zvýrazní každou nedokonalost rtů a není zrovna 2x příjemná a stahuje rty. Doporučuji nechat barvu pořádně zaschnout, jinak vám ji lesk rozpije. Výdrž je doslova pecka - 2,5 až 3 hodinky bez jídla vydrží ten lesklý film a další 2 hodiny minimálně mám stále barvu na rtech. Ale musím si rty přetřít balzámem, protože jinak je mám vysušené jako treska. Ale to mi nijak nevadí a produktu dávám palec nahoru ! 




10 komentářů:

  1. Tužku taky mám, ještě jsem ji moc nepoužívala, ale není to nějaký zázrak no :D Ale ta barva na rty mě zaujala :D
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt škoda :) barva na rty je fakt super, doporučuji vyzkoušet, mají asi i jiné odstíny ;)

      Vymazat
  2. To duo na rty vypadá hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že ti ten "lesk/lip tint" vyhovuje :) Já sama jsem od Uma nic nevyzkoušela, ale četla jsem celkem dobré recenze na různé věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ses mi trefila to barvy i vkusu, mám ráda různé takové věci na rty :))

      Vymazat
  4. Od UMY mám dva laky na nehty (božské, božské, božské) a oční stíny. Je to zajímavá kosmetika, určitě si pořídím ještě něco dalšího, naštěstí mám po ruce Tetu, kde ji prodávají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, doufám, že někde narazím na Tetu s Umou a vyzkouším lak ;)

      Vymazat
  5. umu jsem objevila nedávno a celkem mne oslovily laky na nehty a stíny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty laky budu muset někdy prubnout, skoro každý je doporučuje :D

      Vymazat