18. února 2015

Essence srdíčkové tvářenky ♥ yay or nay ? │LE Like an unforgettable kiss

Krásný den všem ♥ !
Už nějaký ten pátek se v prodeji objevila limitka od Essence na téma ,,Valentýn'' (aspoň já tak ten název pochopila :D ). Největším lákadlem pro většinu z nás jsou právě tyto tvářenky. Prodávají se ve 2 odstínech a cena za kus je 95,-. Čtetě dále a dozvíte se, zda tyto srdcovky stojí za to nebo to byly zbytečně vyhozené peníze :D.


 Jak už jsem zmínila na začátku, jsou dostupné 2 odstíny - 01 nothing but lovestoned a 02 pink me. Oba odstíny se skládají ze světlejší části (jako rozjasňovač) a tmavší části (barva). 01 je zaměřená na tóny meruňkové s kapičkou růžové, 02 je už výraznější ,,barbie'' růžová. Výběr odstínu chválím, každý si podle mě vybere :) 01 je především vhodná pro světlejší typy, 02 více vynikne na tmavých. 


Balení svým tvarem připomíná proslavené srdíčka od Too faced, ale na rozdíl od Makeup Revolution se inspirovali pouze tvarem. Obal je vyroben z pevného kartonu, ale zejména na druhé straně (vzadu) jsou vidět spoje, není to až zas taková trága. Očekávala jsem, že velikostně budou tak 2x větší, nakonec se ukázalo, že se tam vešlo 5,1g produktu, což není zrovna moc, ale v mém případě je to až až... Design se ale povedl, jsem ujetá na roztomilé obrázky a detaily ;). Tvářenka neobsahuje žádné třpytky, je zcela matná. 


 Teď už přejděme k těm horším stránkám... Ocenění největší průšvih této tvářenky získala pigmentce - jak můžete vidět níže, na ruce nelze skoro nic vidět, a to jsem se snažila vrstvit. Bude to nejspíš tím, že tvářenka je silně slisovaná a na povrchu je taková ta vrstvička, pod kterou jsem se zatím nedostala. Štětec, který patří k těmto tvářenkám (viz níže), není na ně určený a proto jsem si musela vzít na pomoc Ebelin tvářenkový štetec. I tak jsem na tváře musela nanést minimálně 5 vrstev, abych vůbec poznala, zda-li jsem tvářenku nanesla. Výdrž jsem ani nemohla posoudit, protože tvářenku, která má tak mizernou pigmentaci odmítám používat a už mi zapadla na dno mého kosmetického šuplíčku. 


Je asi jasné, že tvářenku 100 % nedoporučuji, mnohem více mi vyhovovala tvářenka z limitky Good girl gone bad. A já se tak těšila, jak budu se srdíčkem experimentovat - fňuk ;(. 



Štetec už dopadl o něco lépe. Cena je okolo 120,- a nápad s udělaným srdíčkem ze štětin je super, moc se mi to líbí. Barevná kombinace štětce je taktéž laděna do valentýnského duchu, takže pro příznivce minimalistického stylu to nic nebude.


Dokonce má i odstín :DD- 01 Dear valentine! To mi aspoň zvedlo náladu od toho zklamání z tvářenek. 



Hustota štetin je ok, stále mám doma chlupatější štětce a za mnohem nižší částku, ale dá se s ním pracovat a štětinky jsou jemné a na tváři nepíchají.


Připravte se na ten největší gól - na štětci je napsáno, že je vhodný na nanášení tvářenky. Můj pokus s nanesením tvářenky ze stejné kolekce dopadl katastrofálně a je moc obří a nelze s ním přesně aplikovat tvářenku na to správné místo. Stejně jsem pro něho našla jiné využítí - na pudr se zdá jako fajn společník a bude mi sloužit především na cestách. protože má zkrácenou rukojeť a vmístí se do každé kosmetické taštičky :). 

12 komentářů:

  1. Skoda no, ze s nimi bojujes, ja ji pouzivam denne a zamilovala jsem si ji :) A stetec jsem kupovala za 85:)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem se asi špatně podívala :D to se máš, že ti sedly ;)

      Vymazat
  2. Tvářenky se mi zdály v obchodě hezké, možná pro hodně velké bledule to bude dobré, ale je škoda té pigmentace... Štětec vypadá krásně! :) ten bych si i koupila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď bych si přála být :D štětec stojí bštětecza koupi, záleží na tvém vlastním uvážením :)

      Vymazat
  3. je to škoda no, že někdy co tak krásně vypadá není vždy to nej. To máš jako s jídlem :D
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To moc dobře znám, hlavně u nás v jídelně :D

      Vymazat
  4. Hm, tak ta pigmentace je tedy katastrofální, to si kupovat nebudu.
    Štětec se mi líbí, už jsem na něj koukala v drogérce a také se mi nějak nepozdávalo, že by měl být určený zrovna na tvářenku, přišel mi dost velký. S jeho koupí pořád váhám a váhám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš štětců na pudr spousty, tak není moc velký důvod si ho koupit, snad jen kvůli toho designu :D

      Vymazat
  5. Pozerala som po štetcoch, lícenku momentálne nepotrebujem, ale tá slabá pigmentácia je fakt desná, nemusí byť lícenka extra pigmentovaná, ale tak nejako aspoň trochu by mala byť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to trochu zachází do extrému podprůměrna, ale zas taky nemusím mít extrémně pigmentované tvářenky, se kterýma do jednoduše přeženu ... Ale pořád lepší než tohle :D

      Vymazat
  6. krásné tvářenky, už jen kvůli tomu tvaru srdíčku mě lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky jako první nalákalo :D obsah už tolik ne :(

      Vymazat